AKTÍV KIKAPCSOLÓDÁS Agárdon és a Velencei-tó körül

Az agárdi Vöcsök Vendégház az alábbi kikapcsolódási lehetőségeket ajánlja kedves vendégei figyelmébe:

Agárd, szállás, termál fürdő
Agárdi Gyógy- és Termálfürdő – Agárd

Beltéri és kültéri medencékkel, szaunával, masszázzsal, gyógyászati szolgáltatásokkal egész évben várják a vendégeket. A nyári szezonban kinti élménymedencék, játszótér, gyermekprogramok biztosítják a felhőtlen szórakozást.

Még több információ

Parkerdő Sport és Szabadidő Központ – Agárd

Óriási füves terület, ahol a gyerekek szabadon futhatnak, labdázhatnak. Játszótér, erdei futópálya, szabadtéri kondigépek, műfüves focipálya, teniszpályák.

Még több információ

Pihenőpont kilátóval a Sarvaicz körösztjénél – Agárd és Dinnyés között

Agárdot Dinnyés irányában elhagyva, a bicikliút mentén Sarvaicz Lajos vadászbalesetben elhunyt tóbírónak emléket állító kereszt mellett található egy csodálatos nádtetejű kilátó is. Innen betekintést nyerhetünk a Dinnyési-fertő és a Velencei-tavi Madárrezervátum madárvilágának életébe.

Dinnyési-fertő Természetvédelmi Terület – Dinnyés

A vizes, nádas terület 1966 óta védett. A gém-félék kedvenc táplálkozó és költőhelye a Fertő. Október végén, november elején húszezer vagy még több vetési lúd érkezik alkonytájban. A tavaszi, de különösen az őszi vonulás idején hatalmas récetömegek zsúfolódnak össze a vízen. A Dinnyés-fertő legismertebb költőfajai: a nagy kócsag és a kanalasgém.
Szakvezetés mellett, egy madármegfigyelő-torony segítségével kitűnően bemutatható a terület, mely különösen madárvonulások idején látványos.
A Dinnyési-fertő szabadon látogatható, igény esetén előzetes bejelentkezés után szakvezetés kérhető.

Bejelentkezés: Fenyvesi László Dinnyés, Rózsa u. 14.
Tel: +36 22 357 767
Mobil: +36 30 663 4630

Szintezési Ősjegyek – Nadap

A térképészet és az építészet egyik legfontosabb meghatározójának, a magasságmérésnek magyarországi legfőbb viszonyító pontja a nadapi Szintezési Ősjegy. Illetve Ősjegyek, mert kettő is van; az un. Adria feletti szint, valamint a később meghatározott Balti szint Főalappontja. Azért telepítették ide, mert a Velencei-hegység a Kárpát-medence legöregebb és legstabilabb képződménye.
Rendkívül szép környezetben fekszenek, közel egymáshoz, közkedvelt kiránduló helyen. Táblák és turistajelzés mutatja az odavezető utat.

Kerékpározás

Közvetlenül a Vöcsök Vendégház előtt halad el a Velencei-tavat megkerülő kerékpárút, így szálláshelyünk ideális kiindulópontja a biciklis kirándulásoknak is.
A teljesen zárt kertben biciklitároló található. A közelben kerékpár bérlésre van lehetőség.

Kerékpárút térkép innen: Gesztenye Bicikli

Vízisportok

Agárd, szállás, vizisport

Sárkányhajó, kajak, kenu

Sárkányhajó, kajak, kenu bérlési lehetőség a Vöcsök Vendégháztól néhány perces sétára található Velencei-tavi Vízi Sportiskolában.

Sporteszköz bérlés

Vízisí, wakeboard

Velencén, a 16 elemes kábelpályán kezdőket és haladókat is várnak!

Venice Beach Cable Park

Szörf, SUP

Az agárdi szabadstrandon oktatással egybekötött kölcsönzési lehetőség.

SurfCore

Sétahajózás a Velencei-tavon

A Vöcsök Vendégháztól kb. 10 perces sétára található az agárdi kikötő, ahonnan – a téli időszakot leszámítva – rendszeres hajójáratok indulnak a Velencei-tó felfedezésére. Fontos tudni, hogy az Agárd-Pákozd (Szúnyog-sziget) között közlekedő hajón kerékpár is szállítható!

Sétahajózás menetrend

Túra a Velencei-hegységben

A Velencei-hegység a tó északi oldalán helyezkedik el. Legmagasabb pontja a Meleg-hegy (352 m). Ingókövek, források, barlangok, erdők-mezők és gyönyörű panoráma várja a természet szerelmeseit. Több túra közül válogathatnak a kezdők, kisgyermekes családok is.

Kirándulás tippek
Velencei hegység túra

A Vöcsök Vendégház Agárdon, a Velencei-tó partján egész évben várja kedves vendégeit.

vendégház, Agárd, Velencei-tó, szállás, ház, kiadó, vendégház, Agárd, Velencei-tó, szállás, ház, kiadó, vendégház, Agárd, Velencei-tó, szállás, ház, kiadó, vendégház, Agárd, Velencei-tó, szállás, ház, kiadó, vendégház, Agárd, Velencei-tó, szállás, ház, kiadó, vendégház, Agárd, Velencei-tó, szállás, ház, kiadó, vendégház, Agárd, Velencei-tó, szállás, ház, kiadó, vendégház, Agárd, Velencei-tó, szállás, ház, kiadó, vendégház, Agárd, Velencei-tó, szállás, ház, kiadó, vendégház, Agárd, Velencei-tó, szállás, ház, kiadó, szállás, agárd, kiadó, szálláshely, szállás, agárd, kiadó, szálláshely, szállás, agárd, kiadó, szálláshely, szállás, agárd, kiadó, szálláshely, szállás, agárd, kiadó, szálláshely, szállás, agárd, kiadó, szálláshely, szállás, agárd, kiadó, szálláshely, szállás, agárd, kiadó, szálláshely, szállás, agárd, kiadó, szálláshely, szállás, agárd, kiadó, szálláshely